Infographic

infographic

Infographic

In het afgelopen jaar hebben we veel infographics voorbij zien komen. Een infographic wist telkens weer de aandacht te trekken van lezers. In het begin werden infographics vooral door journalisten gebruikt maar al snel kwamen marketeers erachter dat deze informatieve illustraties erg handig zijn en veel aandacht trekken.

Wat is een infographic?

De term infographic is samenvoeging van de Engels term “information graphics”. Een infographic geeft op informatieve wijze een weergave van verschillende objecten met een combinatie van weinig tekst en beeld. Een infographic kan overal over gaan en is bedoeld voor het overgedragen van informatie, data en kennis.

Voordelen van een infographic

-Visuele beelden worden tegenwoordig vaak als interessant beschouwd. Men heeft geen zin om lappen met tekst te lezen terwijl dit niet perse hoeft. Dit kan natuurlijk veel makkelijker met een infographic.

-Een ander voordeel is dat lezers de informatie vaak beter onthouden. Door middel van illustraties en overzichtelijke informatie is het makkelijker om het op deze manier te memoriseren.

-Tenslotte kan iedereen zelf gemakkelijk een infographic aanmaken over eigen onderwerpen.

Zelf aan de slag gaan!

Als u na het lezen van dit artikel ook graag zelf aan de slag wilt gaan met het maken van een infographic hebben wij een aantal handige tips voor u. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op www.infogr.am of www.piktochart.com. Op deze twee websites kunt u gratis een infographic maken en erachter komen of u het werken met deze software prettig vindt of niet. Als u onbeperkt gebruik wilt maken van de software kunt u altijd nog overstappen op een betaald account.

Voor inspiratie of voorbeelden van infographics kunt u naar www.infographicblog.nl/blog/ gaan. Dit is een blog met verschillende categorieën aan infographics waar mensen hun zelfgemaakte infographics op hebben geplaatst.

Social Media links van AB Marketing & Meer:

F| www.facebook.com/abmarketingenmeer

T| www.twitter.com/ABMarketingMeer

Posted on januari 6, 2015 in Uncategorized

Share the Story

About the Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top