Short codes

short codes

Het probleem

Als u content schrijft voor uw website of een blog, zijn de kansen groot dat u hier externe links in bijvoegt. Dit zorgt namelijk voor goede SEO resultaten en u geeft de lezer meer informatie. Het probleem is vaak dat u een ellelange code in uw tekst heeft staan, met Google short codes kan dit veel makkelijker.

Wat zijn short codes?

Short codes zijn korte stukjes code die bezuinigen op repetitieve snaren van HTML, deze kunnen overal in uw website geplaatst worden.

Door middel van Google short codes kunt u gemakkelijk een link van een website verkorten. U kunt simpelweg de URL van de gewenste website plakken in https://goo.gl/ en de machine verkort de URL voor u. Vervolgens kunt u deze short code overal plakken en gebruiken als u wilt refereren naar de desbetreffende website.

U kunt short codes onder andere gebruiken voor een ‘call to action’ button, het tonen van een Google AdSense advertentie of bij het schrijven van blogs en columns zonder HTML links.

Andere mogelijkheden

Als u een Youtube filmpje in uw content wilt plaatsen, kunt u de URL kopiëren van uw web browser adres terwijl u de video bekijkt, als u deze in uw WordPress tekst pagina plakt zult u direct het filmpje zien verschijnen. Als u de grootte en instelling wilt aanpassen, kunt u een short code gebruiken.

Dit kunt u doen door de URL te kopiëren  en u kunt een short code maken door de onderstaande code te gebruiken.  Zorg dat u de puntjes achter de schuine streep vervangt door uw eigen URL.

[youtube=http://www.youtube.com/…]

Het gebruik

Te weinig mensen weten van de mogelijkheden rondom short codes en hoe ze te gebruiken zijn. Alhoewel Google het gebruik van de short codes erg eenvoudig heeft gehouden door https://goo.gl/ te gebruiken.

Social Media links van AB Marketing & Meer:

F| www.facebook.com/abmarketingenmeer

T| www.twitter.com/ABMarketingMeer

Posted on december 23, 2014 in Uncategorized

Share the Story

About the Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top