Social media management dashboards

social media management dashboards

Social media management dashboards

Het gebruik van social media is de afgelopen jaren flink toegenomen. Steeds meer mensen zijn het gaan gebruiken en worden steeds handiger in het onderhouden van hun social media management door middel van dashboards. Met steeds meer functionaliteiten en mogelijkheden rondom social media platformen zoals Facebook, Twitter en LinkedIn.

Dashboard gebruik

Om het gebruik van social media makkelijker te maken zijn er social media management dashboards ontwikkelt. Door middel van zo’n dashboard kunt u gemakkelijk berichten versturen en inplannen. Uw zelfgeschreven social media berichten worden vervolgens gestuurd naar de gewenste platformen.

Vergelijking

Omdat er natuurlijk veel keuze  is tussen verschillende social media management dashboards hebben we een paar bekende dashboards op een rijtje gezet. Deze hebben we beargumenteerd met een voor- en een nadeel.

Hootsuite: een voordeel is dat er goede inplan mogelijkheden zijn betreft het toevoegen van afbeeldingen of bestanden. Een nadeel is dat u een abonnement moet afsluiten om gebruik te kunnen maken van alle functies.

Tweetdeck: een groot voordeel van Tweetdeck is dat het helemaal gratis is en een nadeel is dat u geen accounts van andere platformen kunt beheren.

Buffer: een pluspunt is de goede service die Buffer biedt, bij vragen helpen ze zo snel mogelijk. Het is echter wel een nadeel dat u alleen de berichten ziet die u ingepland heeft, er zijn geen mogelijkheden om sociale media te monitoren.

SproutSocial: de statistieken die u veel inzicht kunnen bieden zijn een pluspunt. Een minpunt is dat SproutSocial veruit de duurste abonnementsprijs heeft.

Soprobox

Als u Soprobox als social media management tool gebruikt hoeft u vrijwel niks meer aan de social media van uw bedrijf te doen. Het verschil tussen normale social media management dashboards en Soprobox is dat Soprobox uw keuze heeft uit verschillende voorbedachte berichten. Voor meer informatie over Soprobox kunt u naar www.soprobox.com gaan of ons vorige blog bericht lezen:  http://abmarketingenmeer.nl/soprobox-3/.

Social Media links van AB Marketing & Meer:

F| www.facebook.com/abmarketingenmeer

T| www.twitter.com/ABMarketingMeer

Posted on december 30, 2014 in Uncategorized

Share the Story

About the Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top