Social media trends in 2015

social media trends in 2015

Social media trends in 2015

Het nieuwe jaar is begonnen en dit betekent weer nieuwe ontwikkelingen en trends rondom social media. Welke nieuwe platformen zullen ontdekt worden en zijn deze blijvend? Welke ontwikkelingen zullen we zeker terug zien en welke niet? In dit blog zult u meer lezen over enkele social media trends in 2015.

Social video

Video’s worden steeds meer gebruikt social media, we kunnen niet meer zonder. Komend jaar zullen video’s essentieel worden om je boodschap via social media te verspreiden. Het is makkelijk te delen en makkelijk te consumeren, daarom staan de social video’s in het rijtje van social media trends in 2015.

Privacy

Door het internet wat blijft groeien en de vele gegevens die we hierover verspreiden, worden mensen er steeds bewuster van dat privacy niet veel meer voorstelt op het internet. Dit komt vooral door de nieuwe voorwaarden die Facebook heeft opgesteld voor 2015. Een aantal nieuwe sociale netwerken spelen in op de bezorgdheid van veel mensen over hun privacy. Het meest in het nieuws in die categorie was de laatste tijd Ello. Dit sociale netwerk verkoopt zichzelf met de tagline ‘Simple, beautiful & ad-free’. Het positioneerde zich als anti-Facebook, met nadruk op privacy van de gebruiker en de belofte van een advertentie loos platform. Dat zette veel gebruikers ertoe Ello eens te proberen.

WhatsApp

Steeds meer bedrijven zijn aan het experimenteren met WhatsApp. Dit is ook niet zo gek, WhatsApp is namelijk een van de populairste apps van het moment in Nederland. Uit cijfers van onderzoeksbureau DDMM blijkt dat 50% van de Nederlandse bevolking WhatsApp gebruikt. Zeker voor bedrijven met een jonge doelgroep is WhatsApp als onderdeel van de sociale media strategie in 2015 belangrijk om te overwegen.

Wat zal de social media trend van 2015 worden?

Hierboven staan een aantal voorbeelden van social media trends in 2015, er zijn natuurlijk tientallen trends die we komend jaar tegen zullen tegen komen. Welke trends wilt of ziet u graag terug komen in 2015?

Social Media links van AB Marketing & Meer:

F| www.facebook.com/abmarketingenmeer

T| www.twitter.com/ABMarketingMeer

Posted on januari 1, 2015 in Uncategorized

Share the Story

About the Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top